Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση Σκουλάκη-Αρναουτάκη: «Συνεργασία για την ανάπτυξη του νέου Δήμου των Χανίων»

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, είχε σήμερα ο υπ. Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αρναουτάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Μ. Σκουλάκη, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για επικράτηση του συνδυασμού του τελευταίου στις επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Τέλος, μεταξύ των τριών ανδρών συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την αναπτυξιακή προοπτική του νέου Δήμου των Χανίων και την ταχύτερη προώθηση εκκρεμών έργων. Όπως μάλιστα τόνισε ο κ. Σκουλάκης, "τα προβλήματα του νέου Δήμου μπορούν και πρέπει να προωθηθούν με συγκεκριμένες πολιτικές, στόχους και δράσεις στη βάση ενός κοινού γενικού αναπτυξιακού σχεδιασμού μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, στη βάση της συνεργασίας και συνέργιας όλων των συντελεστών της οικονομίας, στη βάση της συνυπευθυνότητας των φορέων για τον σχεδιασμό και την υλοποίησή του».


Επαφές Σκουλάκη με τους πολίτες


Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης, συνέχισε και σήμερα τις επαφές του με τους πολίτες αλλά και τις επισκέψεις του σε υπηρεσίες. Ο κ. Σκουλάκης περιόδευσε στην αγορά της πόλης και συνομίλησε με επαγγελματίες και καταστηματάρχες, ευχαριστώντας τους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι πολίτες την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών στο πρόσωπο του και στο συνδυασμό «Χανιά-Ο Δήμος μας Αλλάζει».

Επίσκεψη σε ΚΕΠ Δήμου Χανίων


Τέλος, ο κ. Σκουλάκης επισκέφθηκε και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Χανίων. Εκεί, ο κ. Σκουλάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Προϊστάμενο και τους εργαζόμενους του ΚΕΠ, την πρόταση του συνδυασμού του για «αναβάθμιση των υφιστάμενων ΚΕΠ και τη δημιουργία νέων με έμφαση στην εξυπηρέτηση επί τόπου των δημοτών, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες της πληροφορικής (e-ΚΕΠ)».


Ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν για την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών για μια σειρά υποθέσεων που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ τόνισε πως «ο θεσμός των ΚΕΠ έχει εμπεδωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης για την άμεση, ταχεία και αποτελεσματική πληροφόρηση και κυρίως για την ποιοτική εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων».
«Στην σημερινή εποχή, η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών από την τοπική αυτοδιοίκηση προς τους πολίτες, αποτελεί μία ισχυρή πρόκληση. Ο νέος Δήμος των Χανίων οφείλει να προσαρμόσει τη δράση του στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των αναγκών της κοινωνίας, εκμεταλλευόμενο πλήρως και τη νέα τεχνολογία της Πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών στη διαδικασία αυτή» κατέληξε ο κ. Σκουλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου