Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

«ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ…»

Ανοιχτή Επιστολή Μ. Σκουλάκη, Υπ. Δημάρχου Χανίων

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους πολίτες, εν’ όψει της εκλογικής αναμέτρησης της ερχόμενης Κυριακής, στέλνει ο υπ. Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης με την οποία τους καλεί να στηρίξουν το συνδυασμό του τονίζοντας πως τα «προβλήματα του νέου Δήμου δεν έχουν χρώμα» και προσθέτοντας πως «θα συνεργαστεί με όλους τους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς, συνεχίζοντας και επεκτείνοντας ότι θετικό έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, σε κάθε συνενούμενο Δήμο», με τη δέσμευση ότι θα «αξιοποιηθούν στο έπακρο, όλες οι δυνάμεις, όλα τα πλεονεκτήματα, όλοι οι άνθρωποι και όλοι οι φορείς του τόπου μας».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Μανώλη Σκουλάκη έχει ως εξής:

«Στις 7 Νοεμβρίου γράφτηκε από τους πολίτες των Χανίων το προοίμιο μιας καινούργιας πορείας για το Νέο μεγάλο μας Δήμο. Μιας πορείας που αποτελεί μονόδρομο για να κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές που έχουν ανάγκη τα Χανιά μας.

Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή…Στις 14 Νοεμβρίου αποφασίζουμε υπεύθυνα για το μέλλον του τόπου μας.

Επιλέγουμε ποιος συνδυασμός, με ποιον επικεφαλής και με ποιο πρόγραμμα μπορεί να διοικήσει αποτελεσματικά το νέο μεγάλο Δήμο των 100.000 και πλέον κατοίκων και να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των πολιτών.

Αποφασίζουμε ποια ομάδα και με ποιον επικεφαλής μπορεί - με συλλογική δουλειά - να διεκδικήσει από την Περιφέρεια, τα Υπουργεία και τις Βρυξέλλες, κονδύλια, προγράμματα και πόρους για το διευρυμένο Δήμο των Χανίων.

Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή…Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια και υποσχέσεις ούτε για πειραματισμούς που θα θέσουν σε «κίνδυνο» την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας, υποθηκεύοντας το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Με αίσθημα ευθύνης, ζητώ τη στήριξη σας στις εκλογές της Κυριακής, για να προχωρήσουμε μαζί - με όραμα, σχέδιο και σκληρή δουλειά - σε μια πορεία ανάπτυξης, προόδου και κοινωνικής αλληλεγγύης στο Δήμο των Χανίων.

Θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο, όλες τις δυνάμεις, όλα τα πλεονεκτήματα, όλους τους ανθρώπους και όλους τους φορείς του τόπου μας.

Θα συνεργαστούμε με όλους τους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς συνεχίζοντας και επεκτείνοντας ότι θετικό έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, σε κάθε περιοχή, σε κάθε συνενούμενο Δήμο.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια, από την οποία δεν περισσεύει κανείς.

Η αμοιβαία εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια, ο διάλογος, η συνεργασία, η συναπόφαση, η διαφάνεια, και η λογοδοσία αποτελούν τα μέσα για να το πετύχουμε.

Γιατί τα Χανιά ανήκουν σε όλους μας. Γιατί τα προβλήματα του νέου Δήμου δεν έχουν «χρώμα». Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Να φτιάξουμε τα Χανιά που μας αξίζουν. Το χρωστούμε στον τόπο μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας. Προσωπική δέσμευση μου να επιστρατεύσω όλη μου την εμπειρία και όλες μου τις δυνάμεις για να υπηρετήσω αποκλειστικά τον τόπο μου και τους ανθρώπους του».


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου